Valoarea finanțării nerambursabile este cuprinsă între 50.000 de euro și 500.000 euro, dar nu mai mult de 5 ori cifra de afaceri netă înregistrată de societate în anul 2021.
Cofinanțarea se stabilește în funcție de categoria de întreprindere și în funcție de zona aleasă pentru implementare și este cuprinsă între 25% și 60%.
Societățile ce prevăd ca locația de implementare a proiectului să fie în București, nu sunt eligibile.
Pot accesa programul POC 4.1.1 Bis, societățile care:
Finanțarea nerambursabilă se poate solicita pe unul dintre următoarele coduri CAEN eligibile ce pot fi găsite în documentul de mai jos:
Prin intermediul acestui program se pot bugeta următoarele categorii de cheltuieli:
a. Cheltuieli pentru renovarea/modernizarea spațiilor de producție care fac obiectul cererii de finanțare, inclusiv categorii de cheltuieli cu lucrări, exceptate de la autorizare. Cheltuiala cu lucrările de modernizare este considerată eligibilă doar în măsura în care este aferentă unei investiții inițiale.
b. Cheltuieli pentru investiția de bază:
c. Cheltuieli cu transformarea digitală - Active necorporale - care cuprind cheltuieli cu achiziționarea de brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi și active similare. Valoarea eligibilă a activelor necorporale nu poate depăși 20% din valoarea eligibilă a activelor corporale ce fac obiectul proiectului.
d. Taxa pe valoarea adăugată (TVA) nedeductibilă.
În cadrul programului POC 4.1.1. Bis, sunt obligatorii următoarele cheltuieli: